2015. okt 18.

Fából vaskarikát mégis lehet?

írta: p.tree
Fából vaskarikát mégis lehet?

Régi, olcsó fa szekrénykéből rozsdás fémszekrény! Egy blogon találtam ezt az ötletes átalakítást, amit - akár leegyszerűsítve is - túl nagy kézügyesség és tapasztalat nélkül is megcsinálhatunk. Én is belevágnék, ha nem állna otthon a sarokban egy igazi, rozsdás fémszekrény, ami még átfestésre vár.

before_after_collage_matted_wm.jpg

Ez volt az eredeti állapot. Egy egyszerű vonalú kis szekrénykéből kell kiindulni.

lucy_work_before.jpg

A blogger először lefestette feketére az egészet, majd az ajtó szélén egy kb. fél centis sávot kihagyva körberagasztotta maszkoló szalaggal. Ezt a vékony sávot, valamint a szekrény többi élét ezüst és rozsdaszínű festékkel áttörölgette, megpöttyözte, mintha a festék alól előtűnne a fém és itt-ott már rozsdásodna is.

img_7122.jpg

Az alábbi ábrán be is mutatja a fázisokat. Ő kerek fejű szögekből készített az ajtóra mű-szegecseket is, bár szerintem ez akár el is hagyható.

how_to_collage_industrial_nightstand.jpg

A rozsdás élek és a szegecsek után egy kis festés újra. Stencilek és fehér festék, valamint egy sminkszivacs segítségével kopott hatású, "leltári számokat" festett az ajtóra.

step_7_stencil.jpg

pnterest_collage.jpg

industrial_cover.jpg

numbers_closeup.jpg

angle_shot.jpg

Ügyes, ugye? Részletes leírás a Patina Paradise blogon angolul, bár a képek is magukért beszélnek.

Ha nincs otthon épp egy ilyen, átfesthető szekrényke, akkor akár az apróhirdetési oldalakon is lőhetünk egyet pár ezer forintért. Pl. az alábbi szekrénykét hasonlóvá lehetne tenni és mindössze 2800 Ft. Ha valaki megcsinálja, mindenképp küldjön képet :)

 

 

f7f7_2_300.jpg

Szólj hozzá