2014. dec 10.

Olcsóból mutatós

írta: p.tree
Olcsóból mutatós

 

rast-fiokos-szekreny_25877_pe057109_s4.JPG

img_vagott.jpg

 

Az eredeti komód az IKEA Rast nevű terméke, melynek ára Magyarországon is csak 6990 Ft, ami drágának semmiképp nem mondható. Megjelenése is ennek megfelelő - eredeti állapotában meglehetősen lepukkantnak tűnik. De épp azért, mert olcsó és mert kezeletlen fából van, az egyik legnépszerűbb alapanyag a barkácsolók körében.

A fenti, meglehetősen látványos átalakítást egy Alicia nevű lány követte el, méghozzá úgy, hogy az összerakott keretet először fehérre festette (az is jó a Rast-ban, hogy ha új, akkor egy portalanítás után egyből neki lehet esni az ecsettel. Ha már használtuk, akkor egy kis csiszolás is mehet előtte).

img_8589.jpg

Utána következett a lényegi rész: a fiókok előlapján bemarásokat készített, úgy, mintha nem egy hosszú, hanem három kicsi fiók lenne egymás mellett. (Nekem ez speciel nem menne otthon, el kellene vinnem egy asztalos műhelybe)

img_8586.jpg

A felület antikolása után felkerülnek a vintage hangulatú fogantyúk. A fogók számára szükséges lyukak kifúrásához ad segítséget a következő kép. A legegyszerűbb, ha papír sablonon kirajzoljuk. Ugyanez a technika segítséget adhat ahhoz is, ha régi komódunkra szeretnénk új fogantyút venni. Nyilván ez akkor gond, ha két lyukas a felfogatása, mivel ilyenkor célszerű pontosan ugyanolyan csavartávolságú fogantyút szerezni, különben meg fog látszani az eredeti lyuk. Egyszerűen odateszünk a lyukakhoz egy papírlapot, átszúrjuk a két lyuk helyét, majd a papírt zsebre vágva elballagunk a boltba, és odapróbáljuk a kiszemelt fogantyút - így nincs szükség arra, hogy mérőszalagot is hordjunk magunkkal.

img_8704.jpg

img_8707.jpg

 

Kész is lett. Egész más a hatása, mint az eredeti szekrénykének.

img_8837.jpg

img_8839.jpg

img_8828.jpg

 

Forrás: Thrifty and Chic

Szólj hozzá

Ikea DIY