2015. okt 28.

Tervezett káosz

írta: p.tree
Tervezett káosz

Az alábbi, apró madridi lakás azoknak fog tetszeni, akik unják a sok letisztult, skandináv - minimalista lakásbelsőt. Az én ízlésemnek túl kaotikus, de azért tetszik mégis, mert telis-tele van olyan apró ötletekkel, amelyek megfigyelésre, vagy megvalósításra érdemesek, még akkor is, ha egy-egy szobába csak egyet teszünk be belőle. Ráadásul a látszólag rendszer nélkül egymás hegyére-hátára dobált, színes tárgyak mégis összeállnak valami bohó egésszé.

small-madrid-apartment1.jpg

A nappali konyha felőli oldalán a fehér szín dominál. A kicsi, kör alakú asztal praktikus, mivel kis helyen elfér, és többen is körbeülhetik, antik jellegével pedig kis csavart visz a modern bútorok közé. A kicsi, könnyű, Eames féle műanyagszék könnyen tisztítható, fehér ülőrészével és légies, pálcika lábával jó választás az ilyen szűk helyekre.

small-madrid-apartment.jpg

A beépített szekrény praktikus ilyen kis lakásokban, de a tulajdonos valószínűleg szörnyen unalmasnak találta az egyszerű fehér frontot, ezért egy képsorozattal dekorálta. Ez kézügyesség nélkül, ráadásul olcsón "lopható" DIY ötlet.

small-madrid-apartment2.jpg

A konyha-étkező-nappali mellett egy újabb funkciónak sikerült helyet találni ebben a helyiségben. Egy kis dolgozósarkot is kialakítottak, amelyet egy falra erősített bútorlappal oldottak meg, mely egybeépült az egyszerű könyvespolccal. A konzolos felfogatással az asztallábak nem foglalnak további helyet. A bútorlap éleit lekerekítették, hogy ne üssék be magukat a szűk helyen, miközben a teraszajtóhoz mennek. Szintén érdemes megfigyelni, hogy nem függönyt használtak, mivel az egy karnissal még beljebb hozta volna a szoba irányába az ablak terét, ezzel értékes centimétereket nyertek. Helyette a tégla burkolattal "keretezték" az ablakot.

small-madrid-apartment3.jpg

Az Eames féle hálós szék szinte nincs is, annyira éteri. De mégis van, látványos és használható.

small-madrid-apartment4.jpg

small-madrid-apartment5.jpg

Bátor választás volt a konyha belső falán ez a sötét szín. Ráadásul ez nem a megszokott csempézés vagy festés, hanem egy mintás tapéta. A fal mellé állított kis tükör egy fényes pontot visz, szinte egy kis ablakot vág a sötét  falra.

small-madrid-apartment6.jpg

small-madrid-apartment7.jpg

A hálóban egy kicsit kevésbé tobzódik a tulaj, de érdemes megfigyelni, hogy kis IKEA falilámpák közé feszített, vicces papír felirat milyen olcsó trükkel pótolja - legalábbis látványban - a fejtámlát.

small-madrid-apartment8.jpg

Az apró fürdőben majdnem maradtak a szürke-fehér kombónál, de azért a hátsó falra jutott némi zöld csempe. Mivel nyitott ajtónál a konyhából rálátni a mosdó melletti falra, a tulaj ide rakott egy kis műalkotást. Így a konyha antikolt tükrében sem az egyszerű, fehér csempe tükröződik.

small-madrid-apartment9.jpg

 

Friss, izgi, bohém, fiatalos és bátor - látszik, hogy a tulajdonos tele van alkotóvággyal, és ezt a lakása is jól tükrözi.

Forrás: homedit.com

Szólj hozzá

lakások különleges design