2015. sze 19.

Különleges házbővítés Londonból

írta: p.tree
Különleges házbővítés Londonból

Sokat gondolkodtam, hogy milyen szó lenne találó a következő képekre, mert a "bővítést", "hozzáépítést" kevésnek éreztem. Kár, hogy magyarul nem használjuk épületekkel kapcsolatban a kiterjesztés szót, mert ide talán az illene a legjobban.

modern-home-extension-pad-800x1154.jpg

Ez a hagyományos, észak-londoni ház igencsak kilóg a többi közül, pedig elsőre még nem is érzékelhető teljes egészében ez a különleges "hozzáépítés", ami szinte egy újabb dimenziót nyit a lakók számára.

modern-home-extension-pad5.jpg

A fenti képen jól látható, hogy milyen különleges a fa oszlopok közül kiemelkedő, keret nélküli üveg kocka, ami valójában az étkező-nappali hatalmas belmagasságú terét foglalja magában.

Ha jól megnézzük az alábbi képet, látszik, hogy vizes az üvegtető - elképzeltem, hogy milyen különleges élmény lehet itt egy nagyobb eső, esetleg egy havazás, bár nyilván ez nem gyakori :)

modern-home-extension-pad6.jpg

A belsőépítészeti és lakberendezési megoldásoknál is a minimalizmus került előtérbe. Fehérrel és a fa natúr színével játszottak, a textilieken, kisebb bútorokon pedig a kert pázsitjáról belopakodó fűzöldet használták.

modern-home-extension-pad3.jpg

modern-home-extension-pad4.jpg

A kisfiúk szobájába engedtek némi színt, de itt is inkább a zöld palettáról válogattak. De ez a polcrendszer is inkább egy építészeti elemnek felel meg.

modern-home-extension-pad7.jpg

Este is igen látványos az épület.

modern-home-extension-pad1.jpg

Csak azt tudom mondani, hogy NAHÁT!

Forrás: Busyboo

Szólj hozzá

lakások különleges design