2015. okt 14.

A kék lépcsős ház

írta: p.tree
A kék lépcsős ház

Nagyon izgalmas, modern - retro - skandináv - ipari stílusjegyekből építkező lakást találtam. Az egész nagyon klassz, de a legizgalmasabb számomra mégis a lépcsőház. Tipikus példája, hogyan lehet egy nyomasztóan keskeny, unalmas lépcsőfeljáróból egy izgalmas, különleges teret kialakítani. De nézzük előbb a stockholmi ház szívét, a nappali - étkező - konyha terét.

kitchen-diner_1.jpg

A konyha itt is nagyon érdekes. A sötétszürke frontok a konyhapult fölött elhelyezett ablakot keretezik.  De ezen kívül is számtalan látnivaló van. Pl. a simított beton padló, az MCM bútorok, a fehérre festett agancs vagy a tobozra emlékeztető lámpa. Nagy kedvencem a fa lapokkal bélelt ablakmélyedés. Fölül pedig látszik az üvegfallal határolt galéria rész is.

living-area_1.jpg

Modern és retro - az Eames hintaszék mellett egy eredeti, hatvanas évekből származó finn dohányzóasztal áll.

livingdiningkitchen-area.jpg

Hangulatos részlet, organikus és retro darabokkal.

hallway.jpg

A már emlegetett lépcsőház, mely  a galéria részre vezet. Ha elképzelnénk mindezt barna falépcsővel, vagy fehérre festve, mindjárt éreznénk, hogy milyen keskeny és nyomasztó is lenne. Így kéken - legalábbis szerintem - elragadó!

mezzanine.jpg

A pihenőszoba a galérián - a kilátás még mindig izgalmas!

master-bedroom_1.jpg

A hálóban is megjelenik a kék, bár egy másik árnyalatban. Érdekes, hogy ennek a színnek milyen jól áll a retro bútorok érett fa frontja. Jó kontrasztot alkot az ágynemű és a kiegészítők budoáros jellegével a rozsdás, ipari stílusú lámpa.

bathroom_1.jpg

Az egyszerű és nagyszerű fürdőszoba, a láthatatlan zuhanyfülkével.

exterior.jpg

Végül íme a ház kívülről is. Egyszerű, de nagyszerű. Ellennék ebben is :)

 

Forrás: house to home

 

Szólj hozzá

lakások