2015. feb 12.

DIY fürdőszoba felújítás

írta: p.tree
DIY fürdőszoba felújítás

ba_mosdo.jpg

Az elmúlt napokban egy komolyabb ráncfelvarráson esett át a fürdőszobánk. Az eredeti állapottal alapvetően nem volt sok baj. A kád helye és mérete megfelelő nekünk, a mosdó és mosógép helye is elfogadható. Amit rémesen utáltam, az a csempe és a járólap színe volt. Sajnos nekem a barna szín a fürdőben sehogy sem jön be. Sötét, levegőtlen és soha nem tűnt igazán tisztának. Ugyanakkor most sem időnk, sem kedvünk nem volt egy teljes átépítéshez, a várható 1-1,5 milliós költségről már nem is beszélve.

Ilyen volt:

img_2019.jpg

A barna színen mindenképp szerettünk volna változtatni. Úgy döntöttünk, hogy saját erőből, DIY módszerekkel egy marokkói stílusú, fehér fürdőt alakítunk ki.

Sokat hallottunk már a csempefestésről - gondoltuk, belevágunk. A csempéket por és zsírtalanítás után, 2in1 matt, alapozó zománcfestékkel lefestettük, 3 rétegben. Ezután megvettük a legolcsóbb IKEA fa konyhapultot. Ennek az egyik fele - szintén ikeás olajjal 3 rétegben beeresztve - az új, ültetett mosdó alapja lett. A másik feléből konyhai gyúrótábla lett :)

Így néz ki most:

fullsizerender-3.jpg

A mosdót az egyik "nem csődbemenő" barkácsáruházból vettük, a csaptelep szintén IKEA termék. A kád fölé szerelt, "4 az egyben" csaptelepet, melynek nagy esőztető feje, kézi zuhanyfeje, kádtöltő feje is van, a "csődbemenő" áruházban vettük nagyjából féláron.

fullsizerender-6.jpg

fullsizerender-4.jpg

fullsizerender-1.jpg

Egyetlen dologhoz hívtunk szakembert. A padló marokkói jellegű járólapjait egy burkoló rakta le - ehhez sem időnk, sem bátorságunk nem volt.

Mivel a csempefestés készül el legelőször, így arról már vannak tapasztalataink is: hosszú távon azért nem egy életbiztosítás. A gyakran igénybe vett helyeken előfordul, hogy megkopik, de szerencsére kis festékkel javítható. Külön pech, hogy a korábban nagyjából egyenletesnek tűnő sötétbarna csempékről kiderült, hogy a kád oldalán szégyenletes módon vannak felragasztva.

Összességében viszonylag olcsón, kb. 120 ezer Ft-os költséggel sikerült látványában újjá varázsolni a fürdőszobát. A szomorú, régi vágású barna fürdőből egy frissebb hatású, marokkói stílusú fürdőszobánk lett. Nyilván nem örökre szól, de 1-2 évig, átmenetileg biztosan jobban érezzük majd magunkat benne, mint a barna változatban.

 

Szólj hozzá

saját DIY fürdőszba