2014. ápr 23.

Ipari stílus viktoriánus felfogásban

írta: p.tree
Ipari stílus viktoriánus felfogásban

Londonban, egy viktoriánus stílusú házban található ez a lakás, nyitott nappali-konyha-étkező-dolgozó résszel, és két szeparált hálóval. Kialakítása rusztikus-indusztriális, a fehér, és a nagyon halvány szürke a domináns szín. Szerintem nagyon szép lett, és jó példája annak, hogy milyen jól néz ki, ha keverednek a stílusok.

Az eredetileg kissé ódon, sötét helyiségek régi fapadlóját és mennyezetét hófehérre festették, a falakona a szürke nagyon halvány árnyalatával kombinálva. Így világos, szellős lett a tér. Nyilván ehhez hozzájárult a válaszfalak lebontása is.

A beredezés terén a világos, natúr szín dominál, izgalmat a különféle anyagok, textúrák váltogatásával csempésztek a helyiségekbe.

A nappaliban nagyon kényelmes ülőbútorokat, és gyönyörű, rusztikus mosott fa, vagy szürke lerakó és tároló bútorokat láthatunk.

Neutral-Toned-Living-Room-Livingetc-Housetohome.jpg

Livingdining-room.jpg

Egy kis falfülkében kapott helyet az otthoni dolgozó, imádnivaló ipari stílusú lámpával:

Pale-Grey-Home-Office-Livingetc-Housetohome.jpg

A konyhában az ipari hangulatot árasztó, szabadon hagyott vízvezetékek, és az elmaradhatatlan SMEG hűtő. A  "tipikus" metró csempét fekete fugával emelték ki. Rusztikus megoldás a dekoratív villanykörték lelógatása is - és biztosan nagyon világos :)

Industrial-Style-Kitchen-Diner-Livingetc-Housetohome.jpg

Sink-area.jpg

A háló egyszerű, de szerintem nagyon szép. A földre lerakott képek mind utazási emlékek - jó példa arra, hogy ezeknek sem kell csiri-csárénak lenniük.

Tonal-Grey-Bedroom-Livingetc-Housetohome.jpg

Bedroom-area.jpg

A fürdő az, ami számomra mindig problémás az ipari stílus esetén. A natúran hagyott, foltos fa pult nem igazán tűnik higiénikusnak számomra, én biztosan lekezeltem volna. De ettől eltekintve ez is nagyon menő. a fekete fugás metró csempével együtt.

Shabby-Chic-Bathroom-Livingetc-Housetohome.jpg

 

 

Via House to Home.

Szólj hozzá

vintage háló industrial indusztriál ipari hálószoba fürdőszba ipari konyha