2014. már 26.

Dekorálj szobanövénnyel

írta: p.tree
Dekorálj szobanövénnyel

A magazinok lakberendezési anyagait nézegetve feltűnhet, hogy elég kevés helyen szerepel szobanövény a fotókon. Mintha kissé mellőzve lennének. De vannak egyáltalán menő szobanövények, amelyeket könnyű életben tartani, feldobják a teret és még hasznosak is? Van ilyen!

Anyósnyelv: reneszánszát éli ez a növény, mert egyszerű a formája, illik a modern, az eklektikus és az ipari lakásbelsőkbe is, sőt tisztítja a szoba levegőjét is. Igénytelen, huzatban, kevés vízzel is elvan - ideális akár szingli pasiknak is. És menő. Kisgyerekes háztartásoknak azonban érdemes résen lenni, mert a levele allergiás sokkot okozhat.

68f05943170512fd95ca796a6e5547ca.jpg

tumblr_inline_mvl2ra98xr1r6i6p1.jpg

60506eca51ddb8e1e0c65c69e2bba250.jpg

Freunde-von-Freunden_Marcela-Gutierrez_Miquel-Polidano_27-458x692.jpg

fireplace_IMG_0117.jpg

 

Lantlevelű fikusz: nagyon látványos, nagy levelű szobanövény, gyakorlatilag egy kisebb fa. Kicsit macerásabb az elhelyezése, kell neki a fény, de nem szereti a huzatot. A locsolással pedig csak óvatosan. Viszont üres sarkokat, nagy tereket eszméletlen jól ki tud tölteni.

ed-lee-mindel-loft-living-room.jpg

fiddle-leaf-fern-in-manhattan.jpg

marionhousebook_fiddleleaf.jpg

 

Könnyező pálma: hát ez sem egy mai találmány. Manapság megint szeretik, mert látványos, hatalmas, sötétzöld levelei vonzzák a tekintetet. Kezelni nem nehéz, bírja a padlófűtést, és a száraz levegőt is, feltéve, hogy néha megpermetezik vízzel a leveleit. Nem túl fényigényes, de leveleit mindig a fény felé fordítja, erre érdemes figyelni.

industrial-dining-room.jpg

bed_monstera_erinboyle_gardenista.jpg

thataway.jpg

 

 

 

Források: cronicled blog, le blog mademoiselle, gardenista, elle decor,

Szólj hozzá

szobanövény