2015. már 05.

8 nm-es apartman

írta: p.tree
8 nm-es apartman

Egy komplett apartman, fürdővel, konyhával, 8 nm-en? Egy francia család szeretett volna a bébiszitter számára egy kis lakrészt kialakítani, de csak egy kis szobácska állt rendelkezésre. Sebaj, beletettek mindent, ami kell. Milliméterre megtervezték, és hibátlanul kivitelezték a szobácskát.

tiny-room-plan-kitoko.jpg

Az ágy, a tárolás, az asztal és fürdőszoba tulajdonképpen egyetlen nagy szekrénybe került.

tiny-room-maid-kitoko1.jpg

Felül húzódik az egyszemélyes ágy, a kihúzható lépcső pedig egyben könyvespolc is. Bár nem látszik, de a szemben lévő falon egy TV is van, a tökéletes kényelem kedvéért.

tiny-room-maid-kitoko.jpg

Az ágy alatti kihúzható elemek részben a ruhásszekrényt rejtik...

tiny-room-maid-kitoko3.jpg

...de innen húzható ki egy komplett asztal székkel. Az ablak alatt van a pici konyha, mosogatóval, hűtővel.

tiny-room-maid-kitoko2.jpg

12.jpg

13.jpg

Az ágy végénél található a kis fürdő, a WC pedig már részben az ágy alatt. Az icipici helyiség közepe egyben zuhanykabin is. Ezt a megoldást egyébként a franciák előszeretettel alkalmazzák, nem zavarja őket, hogy zuhanyzás után nincs egy talpalatnyi száraz hely sem a fürdőben.

tiny-room-maid-kitoko6.jpg

11_2.jpg

A kis fürdőbe még természetes fény is jut a "konyha" homokfúvott üvegén keresztül.

tiny-room-maid-kitoko4.jpg

Íme tehát minden funkció az aprócska hely ellenére. Én nem hiszem, hogy tudnék aludni egy ilyen ágyban, mert klausztrofóbiás rohamot kapnék, de egy fiatal lány - mondjuk néhány diákszállón töltött év után -  lehet, hogy nagyon is komfortosnak találja. Mindenesetre jó néhány ötletet érdemes megfontolni akár egy gyerekszoba kialakítása esetén is.

Forrás: Busyboo, tervező a KitoKo Studio

Szólj hozzá

lakások életterek