2014. okt 28.

Rumliból menő, csajos lakás

írta: p.tree
Rumliból menő, csajos lakás

Az Elle Decor-ban láttam egy jó példát arra, hogy hogyan lehet egy kilátástalanul rumlis, barlangszerű szobát kevés pénzből, látványosan feljavítani, élhetővé tenni.

A lakás maga nem az én stílusom, de nőies, kellemes hatású, és sokkal, de sokkal rendezettebb, mint korábban.

Ilyen volt:

Pichney-before-studio.jpg

Ilyen lett:

Pichney-after-studop.jpg

Hogy pontosan mit és miért tettek?

ED-howtogetthelook-studioapt_1.jpg

1. A kockás parkettára került egy semleges színű szőnyeg, ami ahelyett, hogy elvonná a figyelmet, hátteret biztosít.

2. Az átalakítás talán legdrágább része: egy jól kigondolt szekrényt gyártattak az ablak alá, amely elnyelte a rumlit. A fűtés a bal oldalon, a fotel mögött található, így ide rácsos szerkényajtókat tettek, hogy a meleg levegő áramlását ne akadályozzák. De ha simán kihagyták volna ott a szekrényt, akkor nem lenne ilyen egységes, rendes képe a szobának.

3. Neutrális, a szőnyeg színével harmonizáló falszín. Ezzel az egész szoba sokkal tágasabbnak hat, a tekintet  akadálytalanul siklik végig a helyiségen.

4. Függöny - a fal és a szőnyeg színével azonos, EGYSZÍNŰ függöny. Nem kedvelem az ilyen drapériákat, de egy római roló, vagy sima roló is ugyanígy megtette volna, a lényeg, hogy nem mintás, nem harsány. Itt is a rendezettség és a világos hatás a kulcsszó. Az ablakba egy lila virág is került, ami a fotel színével harmonizál és egyben elvonja a figyelmet a nem túl előnyös kilátásról.

5. A sok világos, neutrális szín elé már bátran tehetünk egy-egy, sötétebb, harsányabb színű bútordarabot. Itt egy lila színű fekvőfotelt választottak.

6. Ha betartjuk ezeket a szabályokat, még a technikai eszközök sem nyújtanak majd zavaró látványt.

 

Az Elle Decor anyagának és képeinek felhasználásával.

 

Szólj hozzá

lakások előtte-utána Elle Decor