2014. aug 22.

Végre vége

írta: p.tree
Végre vége

Az utóbbi napokban egy sürgősségi mosdó átépítésen szenvedtük át magunkat. Ráadásul mindenféle minikatasztrófákkal súlyosbodott a helyzet, mint pl. a padlófűtéscső több helyen való átfurkálása, vagy a frissen fugázott padló elázása.

Gyorsan lekaptam azért (telefonnal persze), hogy mi lett belőle.

Ezek a csodaszép padlók voltak az inspirációk:

loft-Italy-05-620.jpg

8.gif

Végül ezt a Faenza lapot választottuk, amely egy cementlap hatású kerámialap. Mivel nem valódi cementlap, így nem szívja a vizet, nem kell lekezelni évente. Ráadásul nem is annyira vastag (a cementlap 2 cm körüli vastagságú), így dolgozni is könnyebb vele. Ja, és nem elhanyagolható szempont, hogy fele annyiba került. Eredetileg fekete-fehéret szerettem volna, de sajnos arra több hetet kellett volna várni - nekünk meg sürgős volt :(

fs-faenza-a-b-14-33cm-x-33cm-wall-floor-tile-p174-462_related.jpg

Ehhez a laphoz terrakotta fugázóanyagot választottunk, mivel az élek mentén úgy néz ki, mintha le lenne koptatva, és előtűnne az eredeti cserép. (A képeken még nincs lemosva a fuga egy része, ez látszik a padló fölött). Az oldalfalon maradt az eredeti, girbegurbán felrakott 20 X 20-as csempe, így az egyszerűség kedvéért ilyennel burkoltattuk a "szokásos" Geberit tartályt is.

fotó 1_1.jpg

fotó 4.jpg

fotó 2-1.jpg

Szólj hozzá

saját mosdó csempe cementlap életterek fürdőszba mosdó felújítás